Přeskočit na obsah Přeskočit na navigaci
Je to skutečně tak! Jedním z patronů 23. ročníku McDonald’s Cupu je mladá hvězda AC Sparta Praha a český reprezentant Adam Hložek!

Tři měsíce a šestnáct dní po svých šestnáctých narozeninách odehrál v rudém dresu Adam Hložek svůj premiérový ligový zápas. Stal se tak nejmladším sparťanem v  historii klubu, který nastoupil za A-tým. Rekordmanem celé ligy se stal o pár měsíců později, kdy se trefil do sítě Plzně a získal tak titul nejmladšího střelce ligové historie. V minulé sezóně dominoval ligovým trávníkům a díky svým patnácti nastříleným brankám a sedmi gólovým nahrávkám se stal nejproduktivnějším hráčem ročníku. Formu potvrzuje také za národní tým, do jehož gólových statistik se poprvé zapsal v říjnovém duelu proti Bělorusku.

Právě mladý fotbalista, kterého mnozí nazývají největším českým talentem od dob Tomáše Rosického, také několikrát reprezentoval  svoji školu na McDonald’s Cupu. Vybaví se mi především ta radost, kterou měl každý hráč z toho, že může reprezentovat svou školu.  Já na McDonald’s Cup vzpomínám fakt strašně rád, na každý ročník jsem se vždycky těšil,“ vzpomíná.

V roli patrona turnaje je devatenáctiletý útočník poprvé a sám se na ni dle svých slov těší: „Chtěl bych dětem ukázat, že to jde, že se to dá dotáhnout do profesionálního fotbalu a do reprezentace. Jsem rád, že u toho můžu být a tohle jim předat.“