Přeskočit na obsah Přeskočit na navigaci
McDonald’s Cup není jen o mladých fotbalistech, ale i fotbalistkách! O tom, že účast na turnaji může být dokonce součástí cesty k vrcholovému fotbalu, ví své hned několik hráček, které působí v těch nejlepších klubech v republice.

V historii McDonald’s Cupu se na fotbalových hřištích ukázal nespočet talentovaných děvčat, které si z turnaje odnesly kromě skvělých zážitků i věcná ocenění. Posledního ročníku se zúčastnilo více než 1300 šikovných fotbalistek a my věříme, že jejich následovnice to dotáhnou tak daleko, jako jejich ženské fotbalové vzory.

Například elitní česká útočnice a reprezentantka Tereza Kožárová dokázala v uplynulém prvoligovém ročníku nastřílet 34 branek ve 20 utkáních, a stala se tak druhou nejlepší střelkyní soutěže. V sešívaném dresu si v Lize mistrů připsala dokonce hattrick a patří mezi opory svého týmu. Její první fotbalové kroky byly přitom spojeny právě s McDonald’s Cupem.

zdroj: Pavel Jiřík ml.

„Brali jsme to velmi prestižně a je to i tom, že se člověk může ukázat a někdo si ho může všimnout,“ vypíchla Tereza výhodu účasti na turnaji. „Hru s klukama jsem brala jako výzvu, chtěla jsem jim vyrovnat. Musela jsem víc trénovat, pracovala na sobě a tvrdá práce se vyplatila. Dnes jsem tam, kde jsem a spousta kluků skončila,“ dodává.

zdroj: Pavel Jiřík ml.

Svoje dojmy připojuje také sama patronka letošního ročníku Kateřina Svitková. „Myslím, že holky se v kolektivu neztratí, a naopak právě tam prokážou, že na to mají. A právě tahle zkušenost jim pak dá strašně moc do budoucnosti a do ženského fotbalu,“ říká Sviťule. A následně všem mladým fotbalistkám vzkazuje: „Profesionální fotbalistkou může úplně jakákoliv holka, která si to vysní, protože cokoliv si vysníte, toho můžete dosáhnout. Je to jenom ve vaší hlavě, jenom o vašem přístupu. Záleží na tom, co všechno pro to uděláte a co všechno jste ochotni tomu obětovat.“

Pokud jste ještě nečetli celý rozhovor s patronkou Kateřinou Svitkovou, najdete ho zde.

Tak holky, těšíme se na vás!