Přeskočit na obsah Přeskočit na navigaci
Každý fanoušek nejen českého fotbalu určitě někdy slyšel o pořadu TIKI-TAKA, kde již čtvrtým rokem moderátor pořadu Petr Svěcený spolu se svými hosty pravidelně rozebírá zajímavá sportovní a především fotbalová témata z celého světa. Jedním takovým tématem byl v díle, který měl premiéru v pondělí 21. února, právě McDonald’s Cup. 

Hostem fotbalovými příznivci velmi sledovaného pořadu byl i patron 16. ročníku McDonald’s Cupu a současný asistent trenéra FC Viktoria Plzeň Pavel Horváth. Ve společnosti takových osobností, jakými jsou Jakub Kohák, Petr Švancara, Miloš Pokorný či Martin Dostál, spolu s moderátorem této zábavné fotbalové show Petrem Svěceným kromě jiného zdůraznili, že start letošního 23.ročníku McDonald’s Cupu je doslova a do písmene přede dveřmi. Vždyť konečný termín přihlášek základních škol je už 11.března!

Pavel Horváth každoročně na McDonald’s Cupu obouvá kopačky a nastupuje v exhibičním utkání týmu osobností. „Tenhle turnaj mám rád, rád se s malými fotbalisty potkávám. Je to úžasná věc, kluci i holky tímhle turnajem žijí nejen při hodinách tělocviku, ale i na tréninku, nemůžou se dočkat až se začne hrát, oblečou dresy své školy, vymýšlejí a učí se své bojovné pokřiky! Vidím, jak to doma prožívá můj syn Patrik,“ řekl pětinásobný mistr nejvyšší české fotbalové ligy.

Petr Švancara, jehož syn také McDonald’s Cup se svojí školou hrál, Pavla doplnil. „Skvělé je, že tenhle turnaj dostává do fotbalu mnohokrát i učitele jiných předmětů, než tělocviku. Viděl jsem jak jedna paní učitelka hnala svůj tým neohroženým a hlasitým pokřikem: ‚Hoši hrajte!‘ “

Tradiční kresba Milana Kounovského

Pavel Horváth, Petr Švancara i Jakub Kohák potvrdili svoji účast v týmu osobností na celostátním finále 1. června v Teplicích Na Stínadlech. Petr Svěcený dodal, že finálové zápasy obou kategorii bude vysílat v přímém přenosu O2 TV Sport, který je také hlavním mediálním partnerem turnaje.

Pavel Horváth během exhibičního utkání na republikovém finále 22. ročníku McDonald’s Cupu

Jakub Kohák s fanoušky během 22. ročníku McDonald’s Cupu