Přeskočit na obsah Přeskočit na navigaci
Na konci druhého záříjového týdne zažili letošní šampioni McDonald’s Cupu svou hlavní titulovou odměnu, jejímž vrcholem byla návštěva utkání reprezentačního „áčka“ proti Albánii,  které se konalo na domácím stadionu pražské Slavie.

Již ve čtvrtek 7. září po obědě se setkaly všechny vítězné týmy 24. ročníku McDonald’s Cupu na pražském Strahově, kde následně mohly okusit, jaké je trénování pod vedením reprezentačních koučů FAČR, zakousnout něco k snědku a prohlédnout si fotbalovou Síň slávy. Po absolvování besedy s trenéry se přesunuly do restaurace McDonald’s, kde na ně čekalo posilnění před vrcholem celého dne.

Tím byl bez pochyb kvalifikační duel na fotbalové Euro, ve kterém naše reprezentace přivítala soupeře z Albánie. Během podpory reprezentantů si naši mladí fotbalisté dokonce jednou z plných plic zakřičeli: „Góóól!“, když se trefil český klenot Váša Černý. Více než 18 tisíc diváků spolu s našimi šampiony hnalo v pražských Vršovicích reprezentanty kupředu až do posledních minut.

O den později program pokračoval osobním setkáním mladých výherců našeho turnaje s jejich hrdiny z reprezentace, kteří si ještě před dopoledním tréninkem udělali čas na rozdání podpisů, fotbalových rad i focení. Ani následný trénink se neobešel bez dozoru žáků ZŠ Praha – Kbely, ZŠ J. Šoupala v Ostravě a ZŠ Veselá, kteří tak mohli z bezprostřední blízkosti sledovat jak na sobě pracují hrdí lvi.

A byl to jednoduše parádní zážitek! ♥️🏆